MDF helyett Jólét és Szabadság

Hírösszefoglaló
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jólét és Szabadságra (JESZ) változtatták az MDF nevét a párt vasárnapi, rendkívüli országos gyűlésén. Makay Zsolt pártelnök a döntést azzal indokolta, hogy a Magyar Demokrata Fórum lezár egy korszakot, „rendbe teszi szellemi és ideológiai alapkérdéseit és egyértelműsíti, hogy filozófiai alapja az Antall József által megfogalmazott polgári eszme”. Az új névről és a logóról a következő országos gyűlésen tartanak végérvényes szavazást. A jelen problémáit illetően a pártelnök elmondta: intenzíven kezdték el felszámolni a párt adósságát, ami így 230 millió forintról közel 180 millióra csökkent. Megjegyezte, hogy a 2009-es európai parlamenti választás és a 2010-es parlamenti választás kampányából megmaradt kifizetetlen számlák jogosságát egy ügyvédi iroda vizsgálja. A párt ingatlanra felvett jelzálogalapú hitelét, tette hozzá, „nagy valószínűséggel” még idén, egy összegben fogják kifizetni. Hogy miből, az egyelőre rejtély, Makay szerint szükség van egy befektető bevonására is, ám ennek személyéről nem beszélt.
Mint azt szombaton megírtuk, az MDF még 2009-ben egy Seychelle-szigeteki cégtől 50 millió forintot kapott. Tegnap arra a kérdésre, ki állt az átutalás mögött, azt mondta, hogy megválasztása után nem történt tisztességes átadás-átvétel, ezért ezt az ügyet átvilágítják.
Arra a kérdésre, hogy Dávid Ibolya exelnök és Herényi Károly volt frakcióvezető munkájára számítanak-e, Makay azt felelte: mindenkire számítanak, aki érti az új nemzedék kihívásait, de megjegyezte, hogy a volt pártelnök esetében fontos, hogy „tisztességgel tudja zárni az ellene folyó vádakat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.