Menekülnének a katari nyár elől

Munkatársunktól
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre valószínűbb, hogy a 2022. évi labdarúgó-vb-t nem nyáron, hanem télen rendezik meg Katarban. Először a szervezők vetették fel az ötletet – ami a pályázatban még nem szerepelt –, majd Sepp Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke állt az elképzelés mellé, akit tegnap a játékosokat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro követett. „Nincs értelme olyan országnak adni a vb-t, amelyben júniusban és júliusban 41 Celsius-fok az átlaghőmérséklet, a déli órákban pedig elérheti az 50 fokot is, és óriási a páratartalom” – mondta Tijs Tummers, a szervezet technikai bizottságának főtitkára. Hozzátette, a turisták szempontjából is jobb lenne a téli lebonyolítás. Általában felhívják a látogatók figyelmét, hogy nyáron ne utazzanak Katarba, a helyiek pedig a forró hónapokban tömegével hagyják el lakóhelyüket. „Ebben az évszakban egyszerűen nincsenek ott olyan körülmények, hogy meg lehessen tartani a futball ünnepét” – tette hozzá Tummers.
Ezzel az ötlettel Dél-Afrikában is elő lehetett volna állni, mert nyáron ott meg a hideg riasztotta el a szurkolókat. S nem ez az egyetlen elgondolkodtató körülmény. Azt is pedzegetik, hogy nem csupán Katarban, hanem a szomszédos országokban is rendeznek mérkőzéseket, mondván, a vb-t az arab világ nyerte el. A végén még megérjük, hogy a katari világbajnokságot télen, Szaúd-Arábiában rendezik…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.