Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

THE TIMES
A nemzeti együttműködés kormánya deklarálta, hogy az elmúlt két évtized fiaskó volt, és kétharmados parlamenti többségével a háta mögött most összetépi a posztkommunista időszak szabálykönyvét – írta tegnap a brit konzervatív napilap internetes kiadása. A szerző, Karacs Imre véleménycikke szerint Magyarország – amely húsz évvel ezelőtt megmutatta Kelet-Európának, hogy miként kell békésen megszabadulni a kommunizmustól – most ismét forradalmi hevületben él. A bírálók, köztük emberi jogi szervezetek, ugyanakkor úgy vélik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „a nemzeti együttműködés nevében bosszúszomjas hévvel sarabol le minden független intézményt”. A szerző az alkotmányos változtatások kapcsán úgy vélekedik, hogy évtizedek telhetnek el, mire bárki újból olyan fölényre tesz szert, mint most a Fidesz, és a 47 esztendős Orbán Viktor „hosszú maradásra rendezkedik be”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.