Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pnahoboctn
Rendőri beavatkozással törték le Moszkvában és Szentpétervárott a futballszurkolók tüntetését – jelentette az orosz hírügynökség. A huligánok társuk megölése miatt vonultak az utcára. Jegor Szviridovot, a Szpartak Moszkva szurkolóját a hét elején lőtték le verekedés során észak-kaukázusi származású bevándorlók. A futballszurkolókhoz radikális nacionalista fiatalok csatlakoztak, majd a tüntetés erőszakossá vált, a rendőrökre petárdákat hajítottak a tömegből. A moszkvai tüntetéssel egy időben Szentpétervárott is felvonultak a helyi ultrák. A csetepatéban a rendőrség szerint egy ember meghalt és 29-en kerültek kórházba.

The Guardian
Charlie Gilmourt, a Pink Floyd zenekar vezetőjének fiát is letartóztatta a rendőrség a múlt heti diáktüntetésen való részvé-teléért és agresszív magatartásáért – jelentette a brit baloldali lap. A 21 éves fiatalember mellett további 176 diákot tartóztattak le eddig a csütörtöki zavargásban való részvételéért, a rendőrség 14 fényképet is közzétett, amelyeken a tiltakozó megmozdulások hangadói szerepelnek, de egyelőre nem azonosították őket. A diákok a zűrzavar idején megtámadták a trónörökös autóját, s Károly herceg hitvesét, Kamillát is megszúrták egy bottal.

The Jerusalem Post
Akaratlanul pánikot okozott egy izraeli turista egy új-zélandi kompon – írja az izraeli jobboldali lap. A vallásos zsidó férfi tefilinnel imádkozott (a karra és a homlokra erősített kis dobozok bibliai idézeteket tartalmaznak, emellett az imádkozó egy bőrszíjat teker a karjára – a szerk.), ezt pedig a hajón gyanúsnak találták. A társaság szóvivője elmondta, egy utasuk „dobozoknak tűnő tárgyakat” erősített a testéhez, egyet a homlokához, s vezetékek voltak láthatók a karján. A rendőrség a férfit kikérdezte az út befejezésekor, majd elengedte. A pánikra jellemző, hogy egyes új-zélandi adók túszejtésről számoltak be. A tefilin használata miatt már volt egy kisebb botrány, mikor a US Airways Kentuckyba tartó járatát egy imádkozó fiú miatt leszállítottak Philadelphiában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.