Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Evenimentul
Az RMDSZ politikusainak egy része olyan elnökjelöltet szeretne a februári kongresszuson, akit elfogad a Fidesz és aki sikeresen vezényelne le egy kiegyezést Tőkés Lászlóval – írja a bukaresti napilap. Bár eddig hivatalosan csak Kelemen Hunor és Eckstein-Kovács Péter jelentette be indulását az elnöki posztért, egyesek Olosz Gergelyt, a szövetség képviselőházi frakcióvezetőjének jelölését támogatnák, aki nyilvánosan felvállalta jó kapcsolatait a magyar kormánnyal.


Liberation.Fr
Magyarországon a populizmus van hatalmon címmel közölt írást a baloldali francia napilap. Szerintük Orbán Viktor, „az ultrakonzervatív magyar jobboldal vezetője legalább annyira merít a szocializmusból, mint a konzervativizmusból. Az erős állam elvét képviselő, paternalista és az állami beavatkozást pártoló populista”.


BECTN
Ha Oroszország nem lesz az európai rakétavédelmi rendszer részese, olyan rendszert fejleszt ki, amely felülmúlja azt, s ha a NATO csapatokat telepít az orosz határok közelébe, Moszkva megfelelően reagál majd erre, mondta Anatolij Szergyukov az orosz hírtelevízióban. Az orosz védelmi miniszter hangsúlyozta azonban, hogy a NATO új stratégiai koncepciója lehetővé teszi a kapcsolatok kedvező fejlődését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.