Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Jerusalem Post
Az izraeli hadsereg speciális különítménye, a Unit 8200 állhat a többek között az iráni atomlétesítményeket megbénító Stuxnet katonai vírus hátterében – mondta a jobboldali izraeli napilapnak adott interjújában Ralph Langer. A német biztonságpolitikai szakértő szerint az egyértelműen katonai célt szolgáló vírus legalább két évvel vetette vissza az iráni atomprogramot. Langer úgy véli, a támadás bizonyos tekintetben hatásosabb volt, mint a katonai csapás, hiszen nem került emberéletbe és nem tört ki háború utána. Az izraeli eredetről szólva hozzátette, a vírus forráskódját elemezve megállapítható, hogy a Stuxnet kifejlesztéséhez szükséges kifinomult technikai háttérrel csak az Egyesült Államok és Izrael rendelkezik. Langer szerint a támadást követően az irániak minden bizonnyal a korábbi helyett egy teljesen új informatikai rendszert építenek ki atomlétesítményeik működtetéséhez.


JutarnjiList
Ivo Sanader két titkos osztrák bankszámlájára bukkant az Interpol – állította a horvát napilap tegnapi írása Információik szerint a volt horvát kormányfő ezeken összesen 1,2 millió eurót parkoltatott, amely összegeket még Horvátországban mosott tisztára. A számlák közül az egyik saját, míg a másikat – egymillió euróval – elhunyt édesapja nevére nyitotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.