Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BBC
Közel hatvan embert öltek meg amerikai pilóta nélküli gépekről indított rakéták pénteken Pakisztán Hajbár körzetében, törzsi területen, a Tirah-völgyben – olvasható a brit közszolgálati médium híroldalán. Bár az Obama-kormány alatt ezek az el nem ismert támadások fokozódtak, ezen a helyszínen eddig nem voltak jellemzők. Közben a személyét ért terrorfenyegetés miatt állítólag hazarendelték a CIA légicsapásokat is felügyelő iszlámábádi rezidensét, mert az áldozatok hozzátartozói által indított kártérítési perben felfedték inkognitóját.

PolskieRadio
A lengyel kormányfő elfogadhatatlannak nevezte az orosz államközi repülésügyi bizottság zárójelentésének tervezetét az április 10-i szmolenszki légi katasztrófáról, amelyben életét vesztette Lech Kaczynski lengyel államfő és további 95 személy. Donald Tusk kijelentette, hogy a dokumentum végkövetkeztetései megalapozatlanok. A lengyel rádió beszámolt tegnap arról a lengyel–brit diplomáciai bonyodalomról, amit Lech Kaczynski ikertestvére okozott az amerikai Newsweeknek adott interjújával. Jaroslaw Kaczynski ugyanis az mondta, hogy David Cameron brit miniszterelnök levélben gratulációját fejezte ki neki, amiért a repülőgép-szerencsétlenség után nem fogadta Vlagyimir Putyin orosz kormányfő részvétnyilvánítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.