Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

elbeber.com.bo
A bolíviai ügyész, Marcelo Sosa bejelentette, összesen 39 személy ellen emelt vádat Rózsa-Flores Eduardo és tavaly felszámolt csoportja ügyében – írta a Santa Cruz-i napilap. Ellenük terrorizmus és fegyveres felkelés a vád, egy részük pedig szökésben van. Rózsa-Florest és két társát – az erdélyi Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert – a tavaly áprilisi rajtaütés során lőtték le.

aporrea.org
A venezuelai külügyminisztérium közölte, nem fogadja el új caracasi nagykövetnek az Egyesült Államok jelöltjét, Larry Palmert – írta a kormánypárti venezuelai hírportál. A szaktárca azért erősítette meg a kabinet döntését, mert Washington az új nagykövet elfogadásához kötötte a kétoldalú viszony javulását.

ANP
Az új médiatörvénnyel kapcsolatban írt tudósítást a holland hírügynökség, amely „bírálói szerint Európa legszigorúbb” ilyen jellegű szabályozása lehet. Idézik a Népszava főszerkesztőjét, Németh Pétert, aki szerint „ha elfogadják a törvényt, akkor január 3-án is fehér címlappal jelennek meg”. Koltay András, a Médiatanács tagja szerint a törvény kiegyensúlyozottabb médiához vezet. Heller Ágnes viszont kétségbe vonta, hogy Orbán képes lesz a tájékoztatás minden formáját ellenőrizni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.