Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Süddeutsche Zeitung
Magyarország a többséget alkotó párt felügyelete alá helyezi a médiumokat alcímmel közölt tegnap írást a német liberális napilap. Az újság bécsi tudósítója, Michael Frank rámutat: a Fidesz várhatóan megszavazza azokat a médiatörvényeket, amelyek az EBESZ meglátása szerint Európában csak diktatórikus rezsimek gyakorlatából ismertek.


2DF.de
Riportban foglalkozott tegnap esti híradójában a német közszolgálati televízió a magyar médiatörvénnyel. Elhangzott: a médiatörvény az EBESZ szerint kitárja a kaput a cenzúra előtt, illetve hogy Orbán Viktor a kétharmados többséggel már egy sor olyan intézkedést hozott, amelyet sokan a demokráciát fenyegetőnek értékelnek. A riportban megszólaltatták Németh Pétert, a Népszava főszerkesztőjét, aki azt mondta, „ha ebben a formában fogadják el a törvényt, akkor minden hatalom a kormány kezébe kerül, s bárkit elnémíthat. Magyarországon nem lesz többé sajtószabadság.”


EuroNews
Magyarország új médiatörvényét keménykezűnek titulálják címmel az unió által működtetett televízió vezető hírként számolt be a sajtótörvény várható hatásairól. A tudósítás szerint az új jogszabállyal gyakorlatilag minden sajtótermék állami ellenőrzés alá kerül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.