Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

gazeta
Alekszandr Lukasenkóhoz hasonlította Orbán Viktort tegnapi vezércikkében Adam Michnik. A lengyel baloldali napilap főszerkesztője szerint azzal, hogy Magyarországon elfogadták az új médiatörvényt, amely szerinte súlyosan korlátozza a sajtószabadságot, Orbán Viktor és kabinetje Európa utolsó diktátoraként emlegetett, az államfői poszton épp most vasárnap újrázó belorusz elnökkel egy vágányra terelte a magyar kormányzatot.


NOS
A holland közszolgálati televízió az új magyar médiatörvény kapcsán készített riportjában Bolgár Györgyöt és Paul Lendvait idézi. Bolgár kifejtette, nagyon aggódik; ez teljesen új fejezet a magyar demokráciában, senki sem próbálta még úgy megváltoztatni a médiát, mint ez a kormány. Szerinte „ha az EU hagyja, hogy Orbán úr és kormánya azt csinálja, amit csak akar, akkor a demokráciának vége lesz Kelet-Európában, és azután Nyugat-Európában is”. Paul Lendvai szerint pedig a helyzet rosszabb lesz, mint a kommunista uralom utolsó éveiben, akkor ugyanis minden sokkal áttekinthetőbb volt. A televízió által megkérdezett egyik járókelő szerint a médiatörvény célja az, hogy elzárják a közönséget az igazi hírektől. Az összeállításból az derül ki, hogy több fiatal is értetlenül szemléli a sajtószabadság korlátozását, minimum szokatlan lépésnek tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.