Navracsicsból nem lesz ellen-Orbán

Egy kormányzati szerkezet, egy minisztériumi struktúra soha nem válhat presztízskérdéssé, az optimális intézményrendszert mindig az aktuális feladatok megoldásához kell szabni – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Navracsics Tibor.

Szilágyi Richárd
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök-helyettes 2011 nyarán megvitatná, hogy szükség van-e bármilyen változtatásra a kormányzat jelenlegi felépítésében. Navracsics „városi legendának” tartja, hogy állandó vitái lennének a miniszterelnökkel, de időnként lát olyan tendenciát a médiában, hogy valakiből ellen-Orbán Viktort akarnak felépíteni. A közigazgatási és igazságügyi miniszter akkor sem változtatná meg a véleményét az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítésével kapcsolatban, ha egy ilyen jellegű döntést a korábbi szocialista–szabad demokrata kormány hozott volna meg. Navracsics Tibor beszélt az új alkotmánnyal kapcsolatban várható leghevesebb vitáról, a 2013-ban induló járási rendszerről és Rogán Antallal való kapcsolatáról. A miniszter szerint szétzilálhatja a közös célokat, ha a Fidesz frakciója a jövőben is támogatja azokat az indítványokat, amelyeket a kormány elutasít.
Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.