Ne ajándékozzunk állatot karácsonyra!

Hírösszefoglaló
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem javasolják állatok ajándékozását az állatvédők – írta a távirati iroda. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata szerint a növekvő, táplálást és időráfordítást igénylő állat sokaknak csak nyűg. Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat élve a vécébe engedik – közölte az egyesület. Az apró rágcsálót, teknőst, vadászgörényt és pókot legtöbbször ingyen vissza lehet juttatni valamelyik állatkereskedésbe. A kutyák és macskák szaporítói ritkábban veszik vissza az állatot, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat az utcára, vagy átmenetileg menhelyre kerül. A legtöbb kóborrá lett állat az utcán vagy a gyepmesteri telepen éri el a végső állomását.
A kedvencet rosszul tartót a törvény szankciókkal sújthatja, ami akár börtönbüntetést is jelenthet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.