Négy év óta több az öngyilkosság

Vissza kell állítani a pszichiátriai ágyak, illetve az ellátóhelyek számát és finanszírozását a szakorvosok szerint.

Mizsei Bernadett
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista–szabad demokrata kormányok intézkedései nyomán ugyanis ellehetetlenült a pszichiátriai ellátás, amelynek következtében 2006 óta a korábbinál többen követtek el öngyilkosságot, és emelkedett a mentők által regisztrált kísérletek száma is.
Jelenleg naponta negyven-ötven beteget lát el egy-egy orvos a pszichiátriai gondozókban, ami megkérdőjelezi a hatásos gyógyítás biztosítását. Az egészségügyi intézményekből pedig korábban hazaküldik a betegeket, mivel nincs elég férőhely. A hazai statisztikák szerint az öngyilkosságot végrehajtók mintegy háromnegyede férfi, amelynek oka, hogy ők gyakrabban választanak drasztikus, biztos halált okozó módszert.
A segédeszközök használatának tiltása nem nyújthat megoldást, ugyanis a fegyver általi befejezett öngyilkosságok csak a negyedik helyet foglalják el a módszerek listáján. Az elkeseredett emberek legtöbbje a kötélhez nyúl, ha véget akar vetni életének.
Bővebben az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.