Nőni fog a biobenzin aránya

Dékány Lóránt
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növelni kell a hazai üzemanyaggyártóknak a bekevert biodízel- és benzin arányát egy közelmúltban elfogadott törvényjavaslat szerint. Ennek pontos mértéke ugyanakkor egy később meghozandó kormányrendeletből derül majd ki – közölte lapunkhoz is eljuttatott levelében a Magyar Bioetanol Szövetség. (Jelenleg öt százalék körüli bioüzemanyag- mennyiséget tartalmaznak a hazai kutak kínálatai.)
Thernesz Artúr, a Mol fejlesztési igazgatója lapunknak elmondta, a törvény életbe lépésével hazánk az Európai Unió egyik irányelvét ültette át a hazai jogrendbe. Ez többek között azt mondja ki, hogy az üzemanyaggyártóknak az általuk előállított termékeknél az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását hat százalékkal kell mérsékelni 2020-ig. – Azt, hogy ezt évenként pontosan milyen módon kell végrehajtani, a Nemzeti cselekvési terv rögzíti majd – mutatott rá a szakértő. E dokumentum társadalmi vitája most szombaton kezdődött meg, észrevételeiket e hét péntekig tehetik meg az érdeklődők – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.