Nyugdíjügy: levél, tüntetés, szavazás

Levélben tájékoztatja Orbán Viktor a nyugdíjasokat arról, hogy a kormány biztonságba helyezte a nyugdíjakat, valamint arról, hogy a kis fogyasztású háztartásoknál nem emelkedik a gáz ára.

Munkatársunktól
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök a Facebookon megjelent rövid videoüzenetében arról beszélt, hogy a magyar gazdaság érdekében kell átalakítani a nyugdíjrendszert. Óriási összeget kellett átutalni a magánnyugdíjpénztárakba – érvelt –, ám a gazdaság eközben nem termelt ezzel arányos bevételt, így a mindenkori államvezetés óriási hiteleket vett fel.
A parlamentben ma szavaznak egyebek mellett a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, illetve a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról. Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja nyílt levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz, amelyben azt kéri, hogy ne szavazzák meg ma a parlamentben a nyugdíjreformról szóló törvényjavaslatot.
Tegnap csaknem ezer ember tiltakozott a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások elvonása ellen a Hősök terén. A szervezők a magán-nyugdíjpénztári rendszerben való maradásra szólítottak fel.
Tegnapi hír, hogy a lengyel pénzügyminisztérium közlése szerint Lengyelországnak sikerült megállapodnia az Európai Bizottsággal abban, hogy figyelembe veszik a nyugdíjreform költségét az államháztartási hiány kiszámításakor.
A részletekről az első negyedév végéig döntenek az EU illetékes miniszterei.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.