Oda a veretlenség

Munkatársunktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasas–Eger sokadszor, és mégis először. Mármint évek óta ez a két csapat uralkodik a magyar vízilabda-bajnokságban, az idén viszont először tegnap csaptak össze egymással. Így Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert is először tért vissza ellenfelként a Komjádi uszodába. A két olimpiai bajnok távozása a nyáron érthetően heves indulatokat váltott ki az angyalföldieknél, amit azonban kihevertek a piros-kékek. Sokan arra számítottak, hogy az alaposan megerősített Eger kiemelkedik a hazai mezőnyből, ám Gerendás György csapata eddig nem tudta visszaigazolni ezt a várakozást. Elvesztette a Magyar Kupa döntőjét a Honvéddal szemben, két vereséggel kezdett az Euroligában, és a bajnokságban is adott már el pontot, a Szolnok elleni döntetlenre nem lehet büszke. A Vasas többek között Kiss Gergely és a horvát Boskovic leigazolásával pótolta a távozókat – sikeresen. Jól áll a nemzetközi porondon, és a rangadóig a bajnokságban is veretlenül állt.
Tegnap azonban fordult a kocka. 2-2-ig fej fej mellett haladt a két csapat, akkor azonban az Eger meglépett 5-2-re. Mint később kiderült, ez döntőnek bizonyult. A Vasas hiába kapaszkodott, a hajrára elvesztette a cserével végleg kiállított Kisst, az Eger összességében könnyedén nyert 9-5-re. Se nem Kis, se nem Hosnyánszky, hanem az ötgólos Biros vezérletével. Bár ez sovány vigasz a fővárosiaknak.
Vasas–Eger 5-9, góldobók: Boskovic, Kiss G. 2-2, Powers, illetve Biros 5, Bundschuh, Varga II Zsolt, Binder, Kocidisz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.