Ókovács Szilveszter feljelentést tett

Hírösszefoglaló
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója tegnap az MTI-vel közölte, hogy az I. kerületi rendőrkapitányságon megtette a feljelentést ismeretlen tettes ellen, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés címén, miután nyilvánvalóvá vált: a televízió egy luxusszínvonalat nyújtó magánklinikával kötött nyolcmilliós szerződést, de a közpénzen vásárolt szolgáltatást csak Cselényi László volt elnök és az általa kinevezett Szekeres László főigazgató és feleségeik vehették igénybe. Emlékezetes, ezt az esetet lapunk hozta nyilvánosságra.
Mint azt Ókovács Szilveszter hangsúlyozta: a főigazgató felelősségét is felveti az a gyakorlat, hogy a televízió által vásárolt használati cikkeket, valamint tévékészülékeket értékük 5 százalékán vehették meg egyes dolgozók. Személyében és családilag is érintett a távozó gazdasági-műszaki főigazgató a magánklinikaügyben, és – a lapunkban hétfőn megjelent interjúban nyilvánosságra hozott – pozícióváltási történetben is.
Mint Ókovács Szilveszter elmondta, Szekeres László egyik nap színleg távozott mint alelnök, de másnap újraszerződött mint főigazgató. A két nap között pedig kiáramlott csaknem ötvenhárommillió forintnyi közpénz.
A vezérigazgató lapunknak azt is elmondta, hogy a tévé több munkatársa is úgy dolgozott 400-500 ezer forintos alapbérért, hogy cserébe semmilyen teljesítményt nem vártak el tőlük. Ez a gyakorlat elfogadhatatlan – vélte Ókovács.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.