Olasz eljárás gyermekverő óvónők ellen

2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálat indult a gondjaikra bízott gyermekeket bántalmazó óvónők ellen a közelmúltban Olaszországban – adta hírül a Corriere della Sera. „Anyu, az óvó néni ma a székhez kötözött” – ez volt az a mondat, amelynek hatására egy négyéves bolognai kisfiú szülei októberben gyermekpszichológushoz, majd a rendőrséghez fordultak. A nyomozók rejtett kamerákat helyeztek el az intézményben, és meghallgattak más szülőket is. Kiderült, hogy három másik gyermek is hasonló eseményekről mesélt. A titkos videofelvételek letaglózták a vizsgálódókat, kiderült, hogy az óvónők ráncigálták, lökdösték, pofozták a rájuk bízott gyermekeket.
Az ügyészséggel egyeztetve a rendőrség végül javító- és fegyelmezőeszközökkel való visszaéléssel gyanúsította meg az érintett pedagógusokat, akiket tegnap a nyomozás lezárultáig felfüggesztettek állásukból.

Olasz eljárás
gyermekverő
óvónők ellen

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.