Ötszázan távoznak majd a vámosoktól

Hírösszefoglaló
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerült jól előkészíteni a vám- és pénzügyőrség, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal egyesülését, bár kevés volt rá az idő – jelentette ki Béndek József altábornagy, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka tegnap az MTI szerint. A vámosok több mint 7200 fős állományából körülbelül 500 kollégájuk választja majd a korai nyugdíjazást, ez nemcsak létszámban, hanem tudásban is nagy veszteséget jelent a szervezetnek. Emellett további 200 betöltetlen álláshely van a szervezetben.
A vámszervezet idén január és november között összesen 1084,8 milliárd forintot szedett be, amely a központi költségvetés addigi bevételeinek 14,94 százalékát adta. Tavaly ugyanebben az időszakban 1109,2 milliárd forint volt a fináncok bevétele. A tájékoztatón elhangzott: a vám- és pénzügyőrség 2010 első tizenegy hónapjában – bűncselekményeket és szabálysértéseket együtt számolva – összesen 12839 esetben derített fel cigarettával összefüggő jogsértést. Az országos parancsnok hangsúlyozta: a cigarettacsempészet visszaszorítása érdekében fokozták az ellenőrzéseket a leginkább veszélyeztetett déli és keleti határszakaszokon, valamint a fő szállítási útvonalakon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.