Otthon karácsonyozhat Geréb Ágnes

Hírösszefoglaló
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette Geréb Ágnes előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsított szülész-nőgyógyászt tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). Bánáti János, a szülész-nőgyógyász egyik védője a döntést követően az MTI kérdésére azt mondta: a bíróság úgy látta, hogy nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartása, a nyomozás akadályozásának veszélye már nem áll fenn. – A PKKB úgy ítélte meg: egyedül a bűnismétlés lehetősége áll fenn, de annak elkerüléséhez elegendő a házi őrizet is – tette hozzá.
Ismert, Geréb Ágnest október 8-án helyezték előzetes letartóztatásba foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A szakmája gyakorlásától még 2007. október 26-án három évre eltiltott szülész-nőgyógyászt három nappal korábban állították elő, mert a főváros XII. kerületében egy szülésnél komplikációk léptek fel, és a kiérkező mentőknek kellett az újszülöttet újraéleszteni. Meggyanúsítását követően foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint kuruzslás miatt további két, korábban történt eset kapcsán is eljárást indított ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A PKKB november 8-án hosszabbította meg a kényszerintézkedés időtartamát, majd a Legfőbb Ügyészség hétfőn indítványozta Geréb Ágnes előzetes letartóztatásának megszüntetését és házi őrizetbe helyezését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.