Párhuzamosan robognak tovább

Munkatársunktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal ezelőtt, az El Clásico kapcsán már cikkeztünk a spanyol futball feltűnő kétpólusúságáról, arról, hogy a Barcelona és a Real Madrid mellett a többiek átvitt értelemben és gyakorlatilag sem rúgnak labdába. A Primera División 15. fordulójának vasárnap késő esti zárása teljes egészében alátámasztotta a teóriát. A fővárosiak – többek között Cristiano Ronaldo remek szabadrúgásával – Zaragozában nyertek magabiztosan, a csak szépíteni tudó, sereghajtó hazaiakhoz a végén állt be Pintér Ádám. A katalánok még látványosabb erődemonstrációt tartottak otthonukban, a Camp Nouban, ugyanúgy ötöt vágtak az újonc Real Sociedadnak, mint a klasszikuson a madridiaknak. A földkerekség jelenlegi legjobb csapata szokásos, tökélyre fejlesztett paszszolgatásával percekig eldugta a játékszert, amely aztán a baszk kapuban került elő. Iniesta, majd Messi lőtt úgy gólt, hogy az ellenfél közelről csak figyelte a csiki-csukit. Az argentin klasszis duplázott, így a mesterlövészek listáján 17 találatnál járva eggyel megközelítette az éllovas Cristiano Ronaldót. Fogadni lehet, hogy kettejük között dől el a gólkirályi cím, ahogy a bajnoki is csapataik között.
Primera División, 15. forduló: Barcelona–Real Sociedad 5-0, Zaragoza–Real Madrid 1-3; élcsoport: 1. Barcelona 40 pont, 2. Real M. 38, 3. Villarreal 30, … 8. R. Sociedad 22, … 20. Zaragoza 9.
Itáliában a Juventus és a Lazio vívta a 16. kör záró rangadóját, amely Chiellini és Zarate gyors gólváltását követően a döntetlen felé haladt, ám a hosszabbításban a szerb Kraszics a torinóiak felé billentette a három pontot. A Juve ezzel megelőzte római vetélytársát a tabellán, és felzárkózott a 2. helyre. A Roma jelenleg a 6., brazil csatárának, Adrianónak viszont roszszabbul megy, hiszen 2006 és 2007 után az idén is elnyerte az úgynevezett Arany Szemetes díjat, amely az év legrosszabb, legnagyobb csalódást okozó játékosának jár. Kétes dicsőség.
Serie A, 16. forduló: Juventus– Lazio 2-1; élcsoport: 1. Milan 36, 2. Juventus 30 (31-16), 3. Napoli 30 (25-17), 4. Lazio 30 (21-14).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.