Polgárőrség alakulhat Bihar megyében

Nyírő Gizella
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Ödön, a Bihar Megyei Tanács határok menti együttműködéséért felelős bizottságának elnöke meghívására Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőrszövetség elnöke, az OPSZ alelnöke, megyei közgyűlési alelnök Nagyváradon számos partiumi polgármestert, alpolgármestert tájékoztatott tegnap a hazai polgárőrség működéséről. Elmondta, hogy a megalakulásának huszadik évfordulóját jövőre ünneplő legnagyobb hazai civil szervezet a rendszerváltás után Kanadából hazatért egykori budapesti rendőrfőkapitány, Kopácsi Sándor útmutatásai alapján jött létre. Később, 2006-ban törvényi szinten szervezték újjá a polgárőrséget, egyesületekbe tömörítve azt, s mára már csaknem 90 ezer tagja van a szervezetnek.
Szabó Ödön bejelentette, hogy a magyarországi alapszabályt románra fordítják, s keresik a jogi lehetőségeket a megalakulásra. – Lehet, hogy Biharból indul el az egész Romániára kiterjedő kezdeményezés, hiszen nálunk még nincs polgárőrség – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.