Prága, Bukarest olcsóbb, mint Budapest

Szabó Emese
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Budapesten 4,8 százalékkal csökkentek a szállodaárak, Prágánál és Bukarestnél azonban még így is drágább a magyar főváros – derül ki a Hotel.info elemzéséből. A szállodafoglaló portál által összeállított rangsor az érvényes átlagos szobaárakat tükrözi szobánként és éjszakánként, az összes szálloda- és szobakategória tekintetében. Eszerint amíg a világcsúcstartó New Yorkban még mindig 200 euró felett alakul a szobaár, Moszkvában, Oslóban, Londonban és Sydneyben is átlépi a 150 eurós értéket, addig a hozzánk közeli európai nagyvárosokban már lényegesen kevesebbet kell fizetniük a szállodavendégeknek. Varsóban és Bécsben például 92–96 euró az átlagos szobaár, Budapest pedig 71 euró körüli átlagos árával nagyjából 20 euróval olcsóbb, mint az osztrák főváros. Budapestet a rangsorban egyből Bukarest és Prága követi, 69 és 65 euróval. A listából kiderül az is, hogy amíg nálunk az elmúlt egy évben közel 5 százalékkal mérséklődtek a szobaárak, addig a román fővárosban 14,9, a cseh fővárosban pedig 2,3 százalékos volt a csökkenés. Ezzel szemben Bécsben 5,6 százalékos volt a növekedés, Varsóban pedig 15,7 százalékos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.