Putyin: Tolvajoknak börtönben a helyük

Hírösszefoglaló
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő tegnap élő televíziós adásban válaszolt a lakosság, illetve a nézők részben előre, részben élőben feltett kérdéseire. A Mihail Hodorkovszkijra, a Jukosz egykori kőolajkonszern 2005 óta börtönben lévő volt főrészvényesére vonatkozó kérdésre válaszolva Putyin megerősítette korábbi álláspontját, s kijelentette: Hodorkovszkijt meglehetősen nagy értékű, sok milliárd rubeles lopással vádolják. „Tolvajoknak börtönben a helyük” – hangoztatta a miniszterelnök. Emlékeztetett rá, hogy Bernard Madoffot az Egyesült Államokban 150 év szabadságvesztésre ítélték.
A műsorvezetők az elsők között tették fel a szerda esti moszkvai rendbontásokkal, a kaukázusi migránsok és az orosz nacionalisták közötti összecsapásokkal kapcsolatos kérdést. Putyin szerint fel kell lépni a rendvédelmi szervek, főleg a rendőrség köreiben mutatkozó negatív jelenségek ellen, de nem szabad egyformán „sötét színben feltüntetni” a rendvédelmi szerveket. Kijelentette, hogy bármiféle szélsőségesség ellen keményen cselekedni kell, a liberálisoknak is meg kell érteniük, hogy rendnek kell lenni és a rendet fenn kell tartani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.