Rabszolgamunkadalok steril falak között

G O S P E L

Makrai Sonja
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Linda Tillery pályája San Franciscóban indult, a hetvenes években már Santana mellett tűnt fel, aztán elkerült Bobby McFerrin Voicestra nevű zenekarába. A kilencvenes évektől az afroamerikai zene felé fordult, hagyományőrző vokálos koncertekkel kezdte járni a világot hattagú együttesével, a Cultural Heritage Choirral. Rabszolgák munkadalai, spirituálék, gospel, újabban blues, dzsesz és funky mind része repertoárjának. Linda Tillery mára már elismert szakértője lett a fekete zenének. Zenekarával közösen rengeteg energiát fordítottak kutatásokra, gyűjtésre. Repertoárjukat így mára már a XVII–XVIII. században kialakult munkadalokkal is bővítették, de műsoraikba népmeséket, dél-amerikai és a karib-szigeteki muzsikát is beleszövik. Linda Tillery és a Cultural Heritage Choir ma este fél nyolctól a budapesti Művészetek Palotájában, steril falak között fogja megénekelni az ültetvényeken született, erőt adó dalokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.