Robert Fico nem változik

Neszméri Sándor
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Fico, az ellenzéki Irány-Szociáldemokrácia (Smer) párt elnöke nem bánta meg, hogy 2006 szeptemberében, kormányfőként személyesen jelentette be: az augusztus 25-én Nyitrán bántalmazott magyar diáklány, Malina Hedvig hazudott, és a támadás ellene nem is történt meg. Fico emlékeztet arra, a támadás ügyét a rendőrség is így zárta le, és senki nem kérdőjelezte meg a döntést. Malina Hedvig ügye pedig azért nincs lezárva, mert a főügyészség nem döntötte el, vádat emel-e a csallóközi lány – immár kétgyermekes édesanya – ellen hazug tanúvallomás és a rendőrség félrevezetése miatt. A volt kormányfő kitart amellett, hogy Malina Hedvig esetét kormánya ellen akarták kihasználni lejárató szándékkal. Arra a kérdésre, hogy ki vagy kik akarták lejáratni kormányát, kitérő választ adott.
Fico annak kapcsán nyilatkozott Malina Hedvigről a szlovák Sme napilapnak, hogy Szlovákiában politikai botrányba torkollott a főügyészválasztás. A Smer jelöltjét, a jelenlegi főügyészt, Dobroslav Trnkát csak azért nem választotta meg a parlament, mert Iveta Radicová kormányfő kilátásba helyezte lemondását, ha a koalíciós képviselők az ellenzék jelöltjére szavaznak. Dobroslav Trnka ugyanakkor elvette Malina Hedvig ügyét a nyitrai rendőrségtől, mert „olyan hibákat követtek el a nyomozás során, hogy az igazságot már sosem lehet kideríteni”. Ficóval ellentétben Iveta Radicová tegnap a Hír TV-nek adott interjújában erkölcsi kérdésnek nevezte a bocsánatkérést.
Közben tegnap ismeretlen tettes sárga festékkel öntötte le Cirill és Metód szláv hittérítők szobrát Révkomáromban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.