Röviden

MTI
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fagyhalál
G. Juhász
Megfagyott egy ember, jött a hír tegnap, és szinte azonnal a kommentek is, értetlenkedve: nem volt ott egy szomszéd, egy ismerős, aki segíthetett volna? Egyáltalán, hogyan fordulhatott ez elő Belgiumban?

Cukorcsempészeket marasztaltak el
Ítélethirdetéssel zárult tegnap az édességcsempészés miatt indított per megismételt elsőfokú eljárása a Borsod megyei bíróságon. Az elsőrendű vádlottat két és fél év börtönbüntetéssel sújtották, 15-en felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, kilenc vádlottra pénzbüntetést róttak ki, négyet megrovásban részesítettek, hatot felmentettek. Az ügy 2003-ban robbant ki, a vádlottak édességet csempésztek be hazánkba vámmentesen, a kár meghaladta a kétszázmillió forintot. (MTI)

Állatkínzás miatt indítottak eljárást
Állatkínzás vétsége miatt indult eljárás a napokban egy birkanyáj tulajdonosa ellen. Egy állatvédelmi alapítvány elnöke tett bejelentést arról, hogy Kunszentmárton külterületén, egy tanya környékén lesoványodott birkákból álló nyáj kóborol. A helyszínen több báránytetemet is találtak. A 350 birkát a rendőrség lefoglalta, és az állatvédelmi alapítvány telepére szállíttatta. A birkanyáj tulajdonosa ellen már egy éve is folyt eljárás hasonló ügyben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.