Röviden

MN
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztó a tanárok helyzete
A sikeres és eredményes oktatási rendszer felépítéséhez, működtetéséhez mindenképpen jó pedagógusokra van szükség, de a pedagógusok élethelyzete igen riasztó képet mutat – mondta Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke tegnap Budapesten. Hangsúlyozta:
a pedagógusok helyzetét rontja, hogy bár magas a képzettségük, de a fizetésük alacsony, és sokuknak másodállást kell vállalnia a megélhetésért. (MTI)

Új idegenrendészeti törvényt sürgetnek
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa új idegenrendészeti szabályozás előkészítését és az ötvenéves magyar–román államközi egyezmény felülvizsgálatát kezdeményezte tegnap a belügyminiszternél és a nemzeti erőforrás miniszternél. A kezdeményezés hátterében az áll, hogy több esetben hibás a jogszabályok értelmezése. (MTI)

Zarándoklat Doberdóba
Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Szunai Miklós, a civil szervezet igazgatója tegnap zarándoklaton vett részt Doberdóban. Az első világháborúban a hazatért elhunyt katonák emlékére felújított olaszországi kápolnába visszavitték azt a Krisztus-szobrot, amelyet kilencvenhárom esztendeje egy honvéd alezredes mentett ki a porig rombolt templomból. A Honvédelmi Minisztériumnál kezdeményezik majd a magyar hősök nyughelyéül szolgáló temető helyreállítását is. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.