Röviden

MN
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb vereség
A magyar válogatott második mérkőzését is elveszítette a jesenicei jégkorongtornán; Ted Sator szövetségi kapitány csapata az osztrákoktól kapott ki 3-2-re. Az osztrákok már 3-0-ra vezettek, Sofron az 54. és az 59. percben szerzett góllal szépített. (MN)

Blatter támogatja
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke támogatja azt az ötletet, amely szerint a 2022-es katari világbajnokságot télen kellene megrendezni. (MTI)

Bajnoki eredmények
Kézilabda, férfiak: Kecskemét– Tatabánya 28-26, Dunaferr– Szeged 23-37. Röplabda, nők: Újpest–Nyíregyházi Főiskola 3:0, NRK-Nyíregyháza–Vasas 3:2, MÁV Előre–Gödöllő 3:0. (MTI)

Gála és elismerések
A Magyar Tornaszövetség 125 éves jubileumi rendezvénysorozatának idei zárásaként tegnap telt ház előtt rendeztek tornagálát az FTC Kőbányai úti csarnokában. A Magyar Olimpiai Bizottság Érdeméremmel tüntette ki a szakszövetséget, a sportág olimpiai érmesei, vb- és Eb-győztesei, valamint szakági legjobbjai elismerésben részesültek. (F. T.)

Legendák dedikálnak
Grosics Gyula, Buzánszky Jenő és Szepesi György ma 15 órától újra dedikál a WestEnd bevásárlóközpontban, a Nyugati téren: az Aranycsapat hivatalos ajándéktárgyait, portrékönyveket, DVD-ket, díszborokat, pólókat, retrómezeket és -labdákat, Puskás-ajándéktárgyakat látnak el kézjegyükkel a PUSKAS.COM standjánál. Grosics Gyula pályafutását tegnap Tatabánya megyei jogú város közgyűlése is elismerte azzal, hogy róla nevezik el a tatabányai stadiont. A névadó ünnepséget 2011 tavaszára, a másodosztályú FC Tatabánya első hazai bajnoki mérkőzésének idejére tervezik. Az olimpiai bajnok kapuslegenda nevét általános iskola és futballakadémia is viseli. (MN)

Aranylabda a Dunán
Jövő január 10-én este 18.45-től a Duna Televízió közvetíti Zürichből a FIFA Aranylabda- díjátadó gáláját. Az esztendő legjobbjának járó Aranylabda mellett ismét gazdára talál a Puskás Ferenc-díj is, ami az év legszebb góljának szerzőjét illeti. Az eseményen várhatóan olyan korábbi klasszisok teszik tiszteletüket, mint Zidane, Baggio, Matthäus, Beckenbauer és Cruyff. (MN)

Morgenstern sikere
Az összetettben éllovas osztrák Thomas Morgenstern nyerte a síugrók Világkupa-sorozatának pénteki, engelbergi versenyét, amelyen a heves hóesés miatt egy ugrás után hirdettek győztest. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.