Röviden

MN
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújult Gödöllőn a Művészetek Háza
Befejeződött Gödöllőn az 1981-ben épült Művészetek Háza korszerűsítése; a magyar EU-elnökség idején a szomszédos királyi kastélyban zajló diplomáciai eseményeknek ez a vasárnap átadott intézmény lesz a sajtóközpontja. Az épületet abból a 900 millió forintból modernizálták, amelyet Gödöllő nyert el uniós pályázaton fejlesztésekre. Az EU-forrás másik feléből
a Fő tér korszerűsítését finanszírozták, a jelenleg is tartó munkálatok egyes fázisait nyomon követő fotókiállítás is nyílt vasárnap a városházán. (MN)

Moziba kerülhet a Pál Adrienn?
A Nemzeti Kulturális Alap december 8-án döntött a Mozgókép Szakmai Kollégium pályázatairól, amelyben többek között 1,5 millió forintot ítéltek meg Kocsis Ágnes Pál Adrienn című, Cannes-ban díjazott filmjének szelektív forgalmazására. A Pál Adriennt eddig azért nem mutatták be a hazai mozikban, mert az Magyar Mozgókép Közalapítvány forrásainak zárolása miatt a közalapítvány nem tudta teljesíteni korábbi vállalásait. Ám az NKA-s támogatás sem biztosíték arra, hogy a filmet vetítetni fogják itthon. Az NKA további döntései között tízmillió forintos támogatást kap Hajdu Szabolcs Mirage című filmje, és Pálfi György T projekt címen futó, Toldiról szóló nagyjátékfilmje nyolcmillió forintot kap. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.