Röviden

MN
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma zárul le az adófeltöltés
Ma jár le az adófeltöltés határideje, és legkésőbb ma estig lehet bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá. Amennyiben a feltöltésnél az adózók rosszul becsülik meg a várható adó összegét, és a tényleges adó összegéhez képest tíz százalékot meghaladó eltérést tapasztal az APEH, úgy a különbözet húsz százalékával megegyező mértékű mulasztási bírságot róhat ki. (MTI)

Jobb helyen a Jeremie-pénzek
Elkerülnek az MFB-től a nem hasznosult Jeremie-pénzek. A kormány a héten megjelent határozatában azért szállította le 15 milliárd forintra a Magyar Fejlesztési Bank Új Magyarország forgóeszköz-hitelprogramjának keretösszegét, mert a minimális érdeklődés miatt a Jeremie-programból biztosított forrásnak csak kis részét használták fel, ezért ezek a pénzek jobb helyre fognak kerülni, a bank pedig hamarosan újabb, hatékonyabb hitelprogramokat indít – mondta el Nyiri János, az MFB szóvivője. (MTI)

A héten olcsóbb lehet a benzin
Csökkenthet a benzin ára a héten. A Portfolió.hu erre abból következtet, hogy az utóbbi napokban esett a benzin és gázolaj forintban mért tőzsdei átlagára, ráadásul a hazai fizetőeszköz is erősödött. Forintban mérve a benzin ötnapos átlagos jegyzésára 3,5 százalékos, a gázolajé pedig 0,6 százalékos csökkenést mutat. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.