Röviden

MTI
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

HRW: Büntesse meg Izraelt Washington
New York. Az Egyesült Államok akkora összeget vonjon le az Izraelnek nyújtott támogatásból, amekkorával az izraeli kormányzat segíti a ciszjordániai zsidó telepeket – javasolta tegnap a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet. A 166 oldalas dokumentum szerint a ciszjordániai palesztin agglomerációkat súlyosan hátrányos megkülönböztetés éri a zsidó telepek javára, a telepek jobb alapszolgáltatásokhoz jutnak az izraeli állami támogatások révén. Közben az izraeli légierő szombat esti támadásában öt palesztin fegyveres vesztette életét a Gázai-övezetben. (MTI)

Zöld jelzést kaptak a meleg katonák
Washington. Az amerikai szenátus megszavazta szombaton a homoszexuálisok katonai szolgálatának engedélyezését, így miután a képviselőház már korábban megszavazta azt, a tervezetet megküldték Barack Obama elnöknek, aki ennek aláírásával teljesítheti egyik kampányígéretét. (MTI)

Marad a német liberálisok vezére
Berlin. A német liberálisok elnöke egy tegnapi interjúban visszautasította a pártján belül egyre erősödő követeléseket, hogy önként távozzék a Szabad Demokrata Párt (FDP) éléről. A Bild am Sonntag hetilapnak ugyanakkor kitérő választ adott arra kérdésre, hogy jelölteti-e magát a pártelnöki posztra a májusi országos kongresszuson. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.