Röviden

MN
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brit razzia
London. A brit rendőrség tizenkét férfit vett őrizetbe tegnap egy terrorizmus elleni művelet keretében. Azzal gyanúsítják őket, hogy terrorakció előkészítésében vettek részt, vagy arra bujtogattak. (MTI)

Cseh tiltakozás
Prága. Több mint 3500 csehországi orvos mondta fel eddig munkaszerződését kórházában az alacsony bérek miatt. A „Köszönjük, távozunk” elnevezésű szakszervezeti akció keretében az orvosok azt akarják, hogy átlagfizetésük a mindenkori országos átlagbér háromszorosára emelkedjen. (MTI)

Pápai felszólítás
Vatikánváros. XVI. Benedek pápa önvizsgálatra szólította fel tegnap a katolikus egyházat, és annak átgondolására, hogy mi az, ami lehetővé teszi, hogy papok gyerekeket molesztáljanak. Karácsonyi beszédében az egyházfő azt mondta: „fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mi az a rossz az üzenetünkben, abban, ahogy a keresztényi létet alakítjuk, ami lehetővé teszi, hogy ilyen dolgok előforduljanak”. (MTI)

Könyv Hedvigről
Budapest. A szlovák hatóságok a kormány bocsánatkérése ellenére hamis tanúzással vádolják Malina Hedviget. Az évekkel ezelőtt összevert szlovákiai magyar erről személyesen beszélt a róla szóló könyv budapesti bemutatóján. A Hedvig című könyv írója, Vrabec Mária szerint a titkosszolgálathoz közel álló emberek lehettek az ügy hátterében. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.