Röviden

MN
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CET gépészete mesterdíjat kapott
Az acélszerkezet elkészültét, az üvegtáblák és alumíniumpanelek behelyezését követően megkezdődött a Duna-parti közraktárakat újraértelmező CET műszaki átadás-átvétele. Különleges a ház hőszivattyús gépészeti rendszere, amely elnyerte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított Építőipari Mesterdíjat. Az épület hőellátása környezet- és energiatudatos épületgépészeti megoldással történik. (P. Sz. E.)

ÁSZ-jelentés a színházakról
Kulturális stratégia és az arra épülő cselekvési terv elkészítését javasolja az ágazatért felelős nemzeti erőforrás miniszternek az Állami Számvevőszék a színházak állami támogatásának és gazdálkodásának ellenőrzéséről készített jelentésében, amelyben kiemeli: az állami színházak egy férőhelyre jutó támogatása 2009-ben két és félszer akkora (2,1 millió forint) volt, mint a színházi átlag. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.