Röviden

MTI
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökken a benzin ára
Holnaptól két forinttal mérsékli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelemi árát a Mol Nyrt.; a gázolaj ára nem változik – értesült tegnap piaci forrásokból a távirati iroda. Ezzel a benzin átlagára 355-356 forintra esik, a gázolajé 345 forint marad. Mint emlékezetes, a múlt héten négy-négy forinttal drágult a 95-ös benzin és a gázolaj, és ezzel mindkét üzemanyag ára történelmi csúcsra emelkedett. Az idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. (MTI)

Szerb követelés
Szerbia nemzetközi vizsgálatot követel a koszovói illegális szervkereskedelem gyanúja ügyében, ezért kormánymegbízottat küldött tegnap az Európa Tanácshoz. Rasim Ljajics, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködésért felelős tisztségviselő Strasbourgba utazása előtt kijelentette: „Szerbia a teljes igazságot akarja tudni. Igazság nélkül nem lehet megbékélés a térségben”. (MTI)

Vádemelés Timosenko ellen
Az ukrán ügyészség hivatalosan vádat emelt tegnap Julija Timosenko volt kormányfő ellen hatalommal való visszaélés címén. Az ügyészség szerint a miniszterelnöki posztot 2007 és 2010 között betöltő politikus hűtlen kezeléssel gyanúsítható a szén-dioxid-kibocsátási kvóták eladásából származó összegek szabálytalan kormányzati felhasználása kapcsán. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.