Röviden

MTI
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkenő Fidesz-tábor
Decemberben jelentősen csökkent a Fidesz tábora – állítja a Szonda Ipsos a december 8. és 15. között készített közvélemény-kutatásának eredményei alapján. Adataik szerint azóta, hogy május–júniusban még 3,3-3,4 millióan vallották magukat fideszesnek, 300 ezren távolodtak el a párttól, most pedig egyetlen hónap alatt ugyanennyien. Az MSZP tábora a választások óta lényegében változatlan: 800 ezer és egymillió fő között van. A szocialisták aktivitási szintje a választások óta folyamatosan a Fideszé alatt maradt, de most beérték a nagyobbik kormánypártot – közölte az intézet. (MTI)

Demonstrációt ígérnek a hallgatók
Ha a felsőoktatási hallgatók február 1-jéig nem kapnak megnyugtató híreket a hallgatói jogok biztonságáról, a vidéki tiltakozó megmozdulások lezárásaként március 16-án országos demonstrációt tartanak a fővárosban – ígérte Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Körösparti Péter elnök jelezte, csak végső esetben nyúlnak a véleménynyilvánítás ezen drasztikus formájához, és még idén nyílt levélben fordulnak a miniszterelnökhöz, hogy a kiharcolt hallgatói jogokat védje meg. (MTI)

Szakmai egyetértés
A belügyminiszter és a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is szakmai egyetértéséről biztosította, valamint az elrendelt intézkedésekről tájékoztatta Szabó Mátét (képünkön) – tájékoztatott az Országgyűlési Biztos Hivatala, miután az ombudsman jelezte kifogásait a baracskai börtön felújítása idején az ott tapasztalt körülmények miatt. A közlemény szerint Pintér Sándor miniszter válaszában azt is jelezte: elrendelte a büntetés-végrehajtás rendszerének teljes körű áttekintését, a lehetséges fejlesztések felmérését. (MTI)

Közalkalmazottak maradnak
A pedagógusokat meg kell tartani a közalkalmazottak jogállásában, ezt az életpályamodell törvénytervezete is tartalmazza – hangsúlyozta Gloviczki Zoltán oktatási helyettes államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének tegnapi országos
fórumán. Sió László, a Fidesz oktatási kabinetjének vezetője egyebek mellett arra hívta fel az érdekvédők figyelmét: a pedagógusi munka mostani értékelési rendszerének nincs semmiféle következménye, ezért szakemberekhez kell fordulni, és ebbe a munkába az intézmények fenntartóit is be kell vonni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.