Röviden

MN
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták tegnap a Kodály Központot
Tegnap hivatalosan is átadták a pécsi Európa kulturális fővárosa (EKF) program nagyberuházásaként épült Kodály Központot, amelyet a Kodály Zoltán születésnapjára szervezett ünnepséggel avattak fel. Az esten átadták a Zsolnay eozinból készült különleges EKF-láncot a jövő évi kulturális fővárosok, Turku és Tallinn képviselőinek. (MN)

Milliók kommunista relikviákért
Tizenkilencmillió forintos bevétellel zárult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szocialista korszakból származó relikviáinak árverése, amelyet a vörösiszap-károsultak javára szerveztek. A 230 darabos gyűjteményt a Pintér Galéria és Aukciósház értékesítette, amely lemondott lebonyolítási jutalékáról. A legtöbb tételt a Los Angeles-i Wende Múzeum vette meg: ezekből a magyarországi szocialista rendszert bemutató önálló tárlat nyílik majd. (MTI)

Stenczer Béla a POSZT élén
Stenczer Béla színművész tölti be a Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nonprofit Kft. ügyvezetői posztját 2014-ig – döntött a pécsi közgyűlés tegnap. A Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező közhasznú céget eddig irányító Simon István, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatási igazgatója és Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója tíz év után az idén nyáron mondott le tisztségéről. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.