Röviden

MN
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Búcsúzó Szolnok
A férfi kosárlabda Eurochallenge 6. fordulójában, az A csoportban: Gravelines (francia) –Szolnoki Olaj 82-71, a szolnokiak vereségükkel nem jutottak a 16 közé. (MN)

Harapós medvék
A magyar–román jégkorongbajnokság, a Mol-liga negyeddöntőjében, második mérkőzésen: HSC Csíkszereda–Újpest 11-1, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában a Csíkszereda 2-0-ra vezet. Első meccseken: Dunaújváros–Fehérvár 2-0, Miskolci Jegesmedvék–Brasov 9-4, Vasas–FTC 5-1. (MN)

Évnyitó Bakuban
Azerbajdzsán ellen játssza február 9-én első nemzetközi mérkőzését a következő évben a magyar labdarúgó-válogatott. Egervári Sándor csapata idegenben lép pályára, a barátságos összecsapást Bakuban rendezik meg. Azerbajdzsán jelenleg a 98. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség világranglistáján, az Eb-selejtezők A csoportjában egy győzelemmel és két vereséggel az ötödik. A rangsorban 42. magyar együttes az E csoport második helyén áll, négy találkozójából hármat megnyert, egyet elveszített. (MTI)

Görög botrány
Súlyos büntetésre számíthat a Panathinaikosz futballklub, miután szombaton, a Szélesi Zoltánt is foglalkoztató Volosz elleni bajnoki vereséget követően a drukkerek berohantak a pályára, megkergették és megdobálták a játékosokat. Az újonc együttes 1-0-s sikerével zárult összecsapás lefújásakor a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket is bevetettek, ráadásul a stadion VIP-részlegét is megtámadták, végül a rendezők a rendőrök segítségével terelték ki őket az arénából. A vereséget követően a Panathinaikosz hátránya ötpontosra nőtt a Németh Krisztiánt és Megyeri Balázst is foglalkoztató, listavezető Olimpiakosz Pireusszal szemben. Nikosz Paterasz klubelnök tegnap lemondott. (MTI)

Belga pilótával
A következő szezonban a belga Jérome D’Ambrosio lesz a német Timo Glock csapattársa a Forma–1-es vb-sorozatban érdekelt Virgin csapatánál. A 24 éves versenyző a brazil Lucas di Grassit váltja. (MTI)

Marlies Schild sikere
Az osztrák Marlies Schild nyerte a Courchevelben rendezett női műlesikló Világkupa-viadalt.A szám olimpiai ezüstérmese mögött a finn Tanja Poutiainen és a szlovén Tina Maze lett a második és a harmadik. A szakági pontversenyt az osztrák és a finn síző közösen vezeti azonos pontszámmal. Az összetett Vk-ban élen álló amerikai Lindsey Vonn és a második német Maria Riesch egyaránt az első futamban kiesett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.