Röviden

MTI
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétmillió eurót hagyunk Ausztriában
A 35 millió eurós karácsonyi bevétel mintegy húsz százalékát, nagyjából hétmillió eurót a magyar vásárlók hagyják a burgenlandi üzletekben. A legtöbb pénzt – vásárlásaik összértékének 36 százalékát – ruházati cikkekre és lábbelikre költik a határ túloldalára látogató magyarok, miként az élelmiszerek is előkelő helyen állnak a honi polgárok bevásárlólistáján. (MTI)

Közérdekű, mégis titkos gázadatok
Első fokon elvesztette az Energiaklub azt a pert, amelyet a stratégiai gáztárolás díjainak nyilvánosságra hozataláért indított a Fővárosi Bíróságon. A tegnapi ítéletből kiderül: bár az információk közérdekűek, egyben üzleti titkot is képeznek, ezért a nyilvánosság nem ismerheti meg, hogy mennyi
a stratégiai gáztárolás kapacitáslekötési, illetve a gáz be-
és kitárolási díja. (MTI)

Bizottsági vizsgálat Malév-ügyben
Hivatalos eljárást indít az Európai Bizottság, amelyben azt vizsgálja: hogyan viszonyulnak az uniós szabályokhoz azok a támogatási intézkedések – beleértve több tőkeinjekciót és tulajdonosi kölcsönt –, amelyeket a magyar hatóságok a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt.-nek nyújtottak a cég privatizációjakor és visszaállamosításakor. Az MTV úgy értesült, a kormány azt tervezi, hogy Liszt Ferenc repülőtérre nevezik át a Ferihegyi repülőteret a zeneszerző születésének 200. évfordulójára. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.