Röviden

MTI
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudott Hiller a visszaélésekről?
Nem tudott arról, hogy a Duna Televízióból is BKV-s módszerekkel talicskázták ki a milliókat – ezt állította a volt szocialista kulturális miniszter, Hiller István. A közszolgálati csatorna új vezetője, Ókovács Szilveszter hétfőn tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, miután 8 milliós magánklinikai szerződésre derült fény, és kiderült, Szekeres László volt alelnök úgy kapott 53 milliós végkielégítést, hogy először színleg távozott, majd másnap újraszerződött a Duna Televíziónál. Néhány alkalmazott pedig munka nélkül tett zsebre havi félmilliós fizetést. Hiller azt üzente az új médiumvezetőnek, ne verje szét a Duna TV magas színvonalát. A parlament kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke, L. Simon László átfogó vizsgálatot ígért az ügyekben. (Hír TV)

Oszkó felügyeli Bajnai alapítványát
Kétmillió forint indulótőkével bejegyezték Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát – írja a HVG. Az exminiszterelnök által létrehozott alapítvány célja, hogy szakértők bevonásával nemzetstratégiai tanulmányokat készítsen. Az alapítvány felügyelőbizottságát Oszkó Péter volt pénzügyminiszter vezeti. (MN)

Alkotmánybírósági megkeresés
Az Alkotmánybíróságon támadta meg az ügyészségi törvény egy szakaszát Molnár Csaba (MSZP). Szerinte alkotmányellenes, hogy a legfőbb ügyész a kilencéves megbízatásának megszűnését követően is gyakorolhatja jogköreit, ha az Országgyűlés nem tudja megválasztani az utódját. (MTI)

Több vagyont adna az önkormányzatnak
Egymilliárd helyett tízmilliárdra növelné az állam által az önkormányzatoknak ingyenesen átadható vagyon értékét Habis László fideszes honatya, Eger polgármestere. Ennek érdekében módosító indítványt nyújtott be a jövő évi költségvetési törvényhez. A változtatás Eger esetében lehetővé tenné, hogy a város megkapja a honvédségi ingatlanokat. (T. L. L.)

Tiltakozás lemondással
Lemondott tisztéről a felgyői polgármester. A községet 22 éve irányító Ábel István nem értett egyet azzal, hogy a testület tiszteletdíjat szavazott meg neki és saját tagjainak – adta hírül tegnap a Délmagyarország. (MN)

Egyházi vezetők karácsonya
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. A bíboros december 25-én fél 11-kor az esztergomi bazilikában, december 26-án 18 órakor pedig a Szent István-bazilikában celebrál szentmisét. Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban. Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke december 24-én 16 órakor a Deák téri evangélikus templomban hirdet igét. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.