Röviden

MTI
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínától kap mentőövet az unió?
A portugál adósságpapírok egy- vagy kétfokozatú leminősítésére készül a Moody’s – jelentette be tegnap a hitelminősítő cég. A hír kapcsán Kína is nyilvánosságra hozta abbéli szándékát, hogy konkrét intézkedésekkel segít Európának az adósságválság megoldásában. Peking 2,65 milliárd dollárral járul hozzá az óvilág gondjainak csökkentéséhez, emellett támogatja az Európai Unió és az IMF válságkezelő intézkedéseit. Közben Horvátország hosszú távú államadósságát is leminősítette tegnap a Standard & Poor’s. (S. T.)

Célegyenesbe ért az új START
Megvan az új START-szerződés ratifikálásához szükséges kilenc republikánus szenátori voks, ezért a szövetségi felsőházban hamarosan szavazásra bocsátják az Oroszországgal a hadászati nukleáris fegyverek korlátozásáról megkötött szerződést, amelyet így a napokban szentesítenek – közölte az amerikai NBC televízió. (MTI)

Lemondott Milo Djukanovic
Lemondott tegnap Milo Djukanovic montenegrói miniszterelnök. A Szocialisták Demokratikus Pártjának vezetői tisztségét megőrző politikus azon reményének adott hangot, hogy miután Montenegró egy héttel ezelőtt európai uniós tagjelöltté vált, gesztusa megnyitja az utat a felfordulások nélküli változás előtt. Hozzátette, nem állt külső nyomás alatt, és megfontolta döntését. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.