Röviden

MTI
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Partnerséget ajánl Csia-pao Indiának
Újdelhi. Van elég hely a világban Kína és India számára a növekedéshez, és a világ leggyorsabban fejlődő két gazdasága nem versenytárs, hanem partner – jelentette ki Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő Újdelhiben. (MTI)

Videón szólhatott a Szaharov-díjas
Brüsszel. Nem lehetett jelen az Európai Parlamentben a testület idei emberi jogi díjazottja, a kubai Guillermo Farinas, aki videóról bejátszott beszédében úgy ítélte meg, ez annak jele, hogy hazájában semmi nem változott az önkényuralmi rendszert illetően. (MTI)

Görög tüntetés miniszterveréssel
Athén. Pusztító utcai randalírozásba torkolltak tegnap a görög fővárosban, illetve Theszaloníkiben rendezett tiltakozó megmozdulások. A sebesültek egyike Kosztisz Hacidikisz volt közlekedési miniszter, akit ököllel és botokkal véresre vertek. (MTI)

Jukosz-ítélet: elnapolva
Moszkva. Mihail Hodorkovszkij, Oroszország egykor leggazdagabb embere, a Jukosz kőolajipari konszern volt főrészvényese, valamint üzlettársa, Platon Lebegyev perében a tegnapra kitűzött időpontról
az ítélethirdetést december 27-re halasztották. (MTI)

Öbölkatasztrófa: kártérítési per
Washington. Az amerikai kormány tegnap beperelte a BP olajvállalatot, a Transoceant, az Anadarko Petroleumot, a Mitsuihoz tartozó MOEX-et, valamint a BP-t biztosító Lloyds céget a Mexikói-öbölben áprilisban okozott olajkatasztrófa miatt. (MTI)

Vége a szerb sorkatonaságnak
Belgrád. A szerb parlament eltörölte a kötelező katonai szolgálatot. Az új honvédelmi törvény értelmében 2011. január elsejétől nem soroznak már be senkit a szerb fegyveres erőkhöz. (MTI)

Exminiszterek vád alatt
Bukarest. Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség két volt miniszter ellen, akiket egy telek leértékelése, majd állami tulajdonból magántulajdonba helyezése miatt hivatali visszaéléssel vádolnak. Tudor Chiuariu volt igazságügyi és Nagy Zsolt volt távközlési miniszternek kell bíróság elé állnia. (MTI)

Zuckerberg az év embere
New York. Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját, a közösségi portált működtető cég elnökét választotta az év emberének 2010-ben az amerikai Time magazin. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.