Röviden

MN
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londoni jóslatok az alapkamatról
A hazai alapkamat újabb emelése, illetve változatlanul hagyása mellett is szólnak érvek és ellenérvek a londoni elemzők szerint. A brit szakértők egy része úgy véli: a múlt hónapban 5,5 százalékra srófolt alapkamatot a jövő hétfőn tovább növelheti a Magyar Nemzeti Bank, míg más angol hozzáértők a ráta megtartását valószínűsítik. (MTI)

Javulhatnak a növekedés kilátásai
Az első kilenc havi adatok alapján egyről 1,2 százalékra emelte a az idei évi GDP-növekedési előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt. Az intézet emellett arra számít, hogy a jövő esztendőben a gazdaság 2,7 százalékkal növekszik majd, így a 2011 évi bővülésünk az unió átlagánál kissé magasabb, azonban a régió országainál alacsonyabb lesz. Eközben a statisztikai hivatal azt közölte: idén októberben a hazai ipari termelés 8,3 százalékkal nőtt 2009 tizedik hónapjához képest. (MTI)

Viharban elszáll a Malév?
Tarthatatlannak minősíti egy, az állam megrendelésére, a Malév számai alapján készült elemzés a légitársaság működését: eszerint esély sincs arra, hogy a cég 2012-re nullszaldós legyen – írta tegnapi számában a Népszabadság. A témával kapcsolatban megkerestük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, ám kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.