Röviden

MTI
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cégvezetőket rúgtak ki Szegeden
Nyolc önkormányzati cég vezetőjét váltotta le tegnapi ülésén a szegedi közgyűlés. Azon vállalatok vezetőit mentették fel december 31-i hatállyal, ahol a Fidesz az elmúlt nyolc év ügyeit akarja kivizsgálni. A vizsgálóbizottság határozatát Botka László (MSZP) polgármester felfüggesztette, így az ellenőrzést nem tudta megkezdeni a grémium. Bohács Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője lapunk kérdésére közölte, felmerült a lehetőség, hogy a vizsgálat felfüggesztésével csupán időt akartak nyerni, hogy a cégektől esetleg papírokat tüntessenek el. Ezt kívánta megelőzni a Fidesz a cégvezetők lecserélésével. (G. K.)

Erősödhet a regionalizmus
Európa jövője nagymértékben függ a regionális együttműködés elmélyítésétől – hangoztatta tegnap Budapesten az Országgyűlés elnöke a témában rendezett nemzetközi konferencián. Kövér László szerint eljött az ideje annak, hogy a térségek közötti együttműködést egy új, magasabb szintre helyezzék. Rámutatott arra, hogy az együttműködő települések és régiók „a közös előnyök és érdekek jegyében összekötik az életük különböző szálait”; közös munkájuk, céljaik és álmaik vannak. (MTI)

Wieszt: marad a házi őrizet
A Budai Központi Kerületi Bíróság jövő év március 9-ig meghoszszabbította Wieszt János volt MSZP-s politikus házi őrizetét. A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint a hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsított terhére rótt cselekmény tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. Egy videofelvételen a Fidesz XI. kerületi szervezete szerint Wieszt, az MSZP akkori helyi frakcióvezetője kétmillió forintot fogadott el. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról volt szó. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.