Röviden

MTI
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetiségi kitüntetések
A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek kultúrájáért végzett kiemelkedő munkáért az idén nyolc közművelődési szakembernek, illetve közösségnek ítélték oda a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat. Tegnap a Budai Vigadóban Hadzsikosztova Gabriella színművész a bolgár, a Rácz Aladár Közösségi Ház a cigány, a Csabar zenekar a horvát, Kreisz Ferenc nyugdíjas zenepedagógus a német, Eva Iova Simon újságíró a román, Molnár Andrásné nyugdíjas pedagógus a szlovák, a Vidám Barátok amatőr színjátszó csoport pedig a szlovén nemzeti kisebbség érdekében végzett munkájáért vehette át az elismerést, amelyet nyolcadikként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lengyel Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége kapott meg. (MTI)

Körbejáró kiállítások
Jövő év elejétől körbejárnak azok a kiállítások, amelyek megrendezéséhez magyar és szlovák múzeumok uniós támogatást nyertek a két ország partnersége jegyében. Az esztergomi vízügyi múzeum, a visegrádi közgyűjtemény, a győri Xántus János Múzeum és Érsekújvár múzeuma csaknem 94 ezer euró támogatást kapott a projekt megvalósítására. A projektvezető érsekújvári múzeum fegyvertörténeti kiállítást, az esztergomi a Dunáról szóló bemutatót állított össze. A visegrádi a török kort idéző tárlatot rendezett, a győri gyűjtemény a római időket elevenítette fel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.