Röviden

MTI
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyíregyházi művészé a Domján Edit-díj
Kuthy Patrícia, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze nyerte el idén a tehetséges, vidéken játszó színésznők elismerésére alapított Domján Edit-díjat, amelyet csütörtökön este adtak át. A 35 éves művésznő már a negyedik nyíregyházi színész, aki átveheti a rangos elismerést; Kuthy Patrícia 2001 óta a nyíregyházi társulat tagja, jelenleg az Othello Gyulaházán című előadásban játszik. (MTI)

Átadták a Nobel-díjakat
XVI. Károly Gusztáv svéd király tegnap átadta Stockholmban az irodalmi Nobel-díjat Mario Vargas Llosa perui írónak, és az őket illető díjakat a tudományos kategóriák kitüntetettjeinek. Vargas Llosa az indoklás szerint a hatalomszerkezetek feltérképezésével és az egyén ellenállásának, lázadásának, valamint kudarcának ábrázolásával érdemelte ki a díjat. Az átadás néhány órával a Nobel-békedíj kitüntetettje, a bebörtönzött kínai ellenzéki, Liu Hsziao-po tiszteletére rendezett ünnepély után volt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.