Röviden

MN
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán csapatban
A vívók ma kezdődő országos bajnokságán (helyszín: Angyalföldi Sportközpont) női párbajtőr egyéniben Mincza-Nébald Ildikó nem áll rajthoz, a pekingi olimpia bronzérmese belázasodott, de bízik benne, hogy a holnapi csapatversenyben indulhat, így második gyermeke születése után ez lenne a viszszatérése. (F. T.)

Miskolci siker
A jégkorong Mol-ligában: Miskolc –Csíkszereda 6-1, Újpest–Dunaújváros 1-12, Brassó–Bukarest 12-1, Vasas–FTC 4-1. Az alapszakasz végeredménye: 1. Csíkszereda, 2. Dunaújváros, 3. Miskolc, 4. Vasas, 5. FTC, 6. Brassó, 7. Fehérvár, 8. Bukarest, 9. Újpest. (MN)

Újra teremtorna
Többéves szünet után újra megrendezhetik a profi labdarúgóklubok teremtornáját januárban, amennyiben nagyszámú élvonalbeli együttes venne részt rajta. (MTI)

Zöld lámpa
A Nemzetközi Automobil-szövetség motorsport-világtanácsának döntése értelmében a jövőben engedélyezik a Forma– 1-es istállóknak, hogy utasításokat adjanak a pilótáknak. Eszerint 2011-től már senki sem ütközhet meg azon, ha az adott csapat egyik versenyzője maga elé engedi a másikat. További változás, hogy 2013-tól a versenyautókat 1600 kcm-s, négyhengeres turbómotorokkal látják el, amelyek fordulatszáma percenként legfeljebb 12 ezer lehet. Ezen erőforrások 35 százalékkal fogyasztanak majd kevesebbet, mint a jelenlegi 2,4 literes V8-as motorok. 2013-ban öt, 2014-ben már csak négy hajtóművet használhat el egy-egy pilóta a vb során a jelenlegi nyolccal szemben. A motorokat bioüzemanyag hajtja majd. (MTI)

Együtt a belgák?
A belgák két sztárteniszezője, Kim Clijsters és Justine Henin bejelentette: fontolgatják annak a lehetőségét, hogy egymás oldalán induljanak párosban a 2012-es londoni olimpián. Ez azért meglepő, mert a két játékos korábban nem igazán kedvelte egymást. (MTI)

Magyar lova, Puskás cipője
Párját ritkító, állandó tornakiállítás nyílt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrő városházának dísztermében. Urvári Sándor középiskolai testnevelő tanár, a Magyar és a Nemzetközi Tornaszövetség korábbi tisztségviselője ajánlotta fel szülővárosának – amelynek díszpolgára – az évtizedek során öszszegyűjtött ereklyéit. A tárlaton látható többek között az a ló, amelyen az olimpiai bajnok Pelle István, Magyar Zoltán és Borkai Zsolt – a MOB jelenlegi elnöke – is edzett. A kiállítás egyik legértékesebb darabja egy 2500 esztendős diszkosz, s megtekinthető Puskás Ferenc egyik futballcipője is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.