Röviden

MN
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olcsóbb távhő?
A távhőárak csökkenését akarja elérni törvényjavaslatával Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Schmidt Csaba, az Országgyűlés energiaügyi albizottságának tagja. A Hír TV közölte, az államnak további két évig kötelező lenne átvenni az áramot a lakosságot ellátó hőerőművektől, cserébe a vállalatoknak jövőre és 2012-ben 15-15 százalékkal kellene csökkenteniük az áraikat. (MN)

Üzemzavar
Üzemzavar történt a BorsodChem kazincbarcikai üzemének erőművében tegnap, ezért a termelő üzemeket le kellett állítani. A leállás során az egyik üzemből rövid ideig kis menynyiségű foszgén került a zárt, elszívás alatt lévő épület levegőjébe. A katasztrófavédelem főigazgatója azonnali vizsgálatot rendelt el. (MTI)

Holbrooke műtétje
Válságos állapotban van Richard Holbrooke, az amerikai elnök afganisztáni és pakisztáni különmegbízottja, miután főütőér-perforáció miatt műtétet hajtottak rajta végre. Holbrooke, a boszniai háborút lezáró daytoni békemegállapodás atyja és kikényszerítője pénteken lett rosszul. (MTI)

Szöul támadhat
Dél-Korea elvesztette türelmét Észak-Koreával szemben, ezért katonai akciót indíthat ellene – jelentette ki a CNN-nek Dennis Blair, a washingtoni vezetés volt nemzeti hírszerzési igazgatója. Blair szerint azonban nagyobb háború kitörése nem valószínű. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.