Röviden

MN
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosítanák az NKA-törvényt
Műemléki védettségű társasházak is pályázhassanak örökségvédelmi forrásokra a Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA) – többek között ekként módosítaná az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke, L. Simon László az NKA működéséről szóló törvényt, a tervezetet tegnap a bizottság parlamenti általános vitára alkalmasnak találta. A módosítás lehetővé tenné, hogy az NKA előző évi maradványa a tárgyévi bevételi terv teljesülése előtt igénybe vehető legyen az előző évi kötelezettségvállalások fedezetére. (T. G.)

Vezetőváltás a Nemzeti élén?
A Hírextra.hu internetes portál tegnapi cikke szerint a jelenleg a Debreceni Csokonai Színházat vezető Vidnyánszky Attila rendező válthatja a Nemzeti Színház igazgatói posztján Alföldi Róbertet, akinek a szerződése 2013-ig szól. A találgatásokat sem Alföldi Róbert, sem Vidnyánszky Attila nem kívánta kommentálni. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye szerint jelenleg nincs szó pályázat kiírásáról az igazgatói posztra. (M. S.)

Hann Ferenc búcsúztatása
Hann Ferenc művészettörténész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja búcsúztatása december 17-én 12 órakor lesz a szigetmonostori római katolikus templomban. Hamvait családi körben helyezik örök nyugalomra. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.