Röviden

MN
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb milliárdok vesznek el Bábolnán
Elsősorban az APEH, a bankok és egyes szállítók több mint ötmilliárd forintot bukhatnak a Bábolna Zrt. felszámolásán, mivel a követelések kielégítésére nincs elegendő vagyon – nyilatkozta Somogyi Ferenc, a felszámolást végző TM-Line Zrt. elnök-vezérigazgatója az Agrarmonitor.hu-nak. Mint mondta, ez azért következhet be, mert a cégnél a felszámolás idejére már nem maradt érdemi vagyon. (MN)

Osztrák bankok a Madoff-ügyben?
Közel húszmilliárd dollár kártérítésre perelnek két osztrák bankot, valamint ismert osztrák bankárokat a Madoff-ügyben az Egyesült Államokban. A károsultak képviselője, Irving Picard pénteken benyújtott keresetében azzal gyanúsítja a már megszűnt Bank Medici osztrák tulajdonosát, hogy kulcsszerepet játszott a csalássorozatban. Picard azt állítja, hogy a Bank Austriát és anyabankját, az UniCreditet is felelősség terheli az ügyben. (MTI)

Kártérítés egy trafóállomás miatt
Kamatokkal együtt mintegy százmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte tegnapi, nem jogerős ítéletében a Baranya Megyei Bíróság az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.-t egy pécsi transzformátorállomás felépítése miatt. A bíróság szerint azért jár kártérítés a 36 felperesnek, mert ingatlanjuk értéke 3–30 százalékkal csökkent a trafóberuházással összefüggésben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.